2014. december 10. 11:00 - Hozzaszolasok

El kell menekülni innen? I.

Néhány éve egyik ismerősömmel folytatott beszélgetés során került szóba, hogy Magyarország jövője finoman szólva is bizonytalan, ezért mi lenne, ha a jövőnket egy másik országban építenénk fel? Akkor túlzásnak tartottam a gondolatmenetet, mivel a válság előbb-utóbb majd csak véget ér, korrupt politikusok pedig mindig voltak és lesznek is. Azóta viszont eltelt 3 év és ma már sokkal sötétebbnek látom a jövőt.

Első rész.

Tovább
Szólj hozzá!
2014. szeptember 19. 09:19 - Hozzaszolasok

Az észérvek nyertek Skóciában

Úgy látszik, hogy Skócia népe a Nem szavazat mellett döntött és nem kívánnak függetlenedni az Egyesült Királyságtól. Ez talán nem is olyan meglepő, ha számba vesszük a legerősebb elszakadás melletti érvek gyengeségét.

Tovább
Szólj hozzá!
2014. március 01. 20:33 - Hozzaszolasok

Harc Ukrajnáért 3

Veszélyes játékot játszik a Nyugat. Igen, a Nyugat. Az EU, az USA és a NATO. Az elmúlt napokban az ukrán helyzet egyre jobban eszkalálódik, talán csak idő kérdése a háború kitörése, de a nyugati vezetőktől csak néhány ejnye-bejnye beszólásra futotta, ami gyakorlatilag egy belenyugvással egyenértékű.

Tovább
2 komment
2014. február 28. 19:03 - Hozzaszolasok

Harc Ukrajnáért 2

Az elmúlt hét szerencsére áldozatoktól mentesen telt és bár a helyzet elsőre stabilizálódni látszik, addig a színfalak mögött a helyzet fokozódik. Amíg a világ Kijevvel van elfoglalva és az új vezetés a hatalmát igyekszik konszolidálni, addig úgy tűnik, hogy Oroszország csendben megkezdte a Krím félsziget megszállását és annektálását.

Tovább
Szólj hozzá!
2014. február 23. 09:13 - Hozzaszolasok

Harc Ukrajnáért

Az immáron hónapok óta Ukrajnában zajló és az elmúlt héten véressé váló eseményekben alapvetően két csoport harca zajlik. Durván leegyszerűsítve az egyik oldalon az Ellenzékiek (ellenzéki pártok, főként ukránok, EU/Nyugat), míg a másik oldalon a Kormány (Janukovics pártja, ukrajnai oroszok, Oroszország) áll. A tét Ukrajna és annak 40 millió fős piaca.

Tovább
9 komment