2013. április 13. 10:55 - Hozzaszolasok

Földhivatali hiba vagy lakásmaffia?

Te mit tennél, ha az alábbi levelet kapnád a Földhivataltól: az Ön ingatlanára egy másik személy tulajdonjogi kérelmet nyújtott be, fellebbezésnek helye nincs.

Talán az egyik legszörnyűbb dolog az ember életében, amikor elveszíti az otthonát a feje fölül, amiért egy életen át keményen dolgozott. Még rosszabb, amikor ez úgy éri, mint derült égből a villámcsapás.

Egy nap kapsz egy hivatalos levelet a Földhivataltól:

lakas1_1.JPGÉs amikor a következő oldalra lapozol mindjárt ez fogad:

lakas2_1.JPG

Mit történik ilyenkor? Ájulás vagy infarktus? Talán csak egy adminisztratív hiba, vagy Te vagy a lakásmaffia legújabb áldozata? Nem ez lenne az első eset!

A helyzet fokozódik, amikor emberünk elrohan a Földhivatalba és ott azt mondják, hogy az ügy irataiba NEM tekinthet be - annak ellenére, hogy ez a lehetőség a levélben is benne van. Senki sem segít, amikor valakit igazságtalanság ér? Tényleg gorombán el kell küldeni valakit, akinek segítség kell?

Szerencsére a hivatal vezetőjének feltűnik, hogy egy ügyfélnek súlyos problémája van és segítségére siet, azonnal utánanéznek a dolognak. Hamarosan kiderül, hogy adminisztratív hiba történt, az egyik ügyintéző elírt egy számot - a lakás megmarad.

A Földhivatal javára kell írni, hogy pár nappal később levélben küldtek értesítést arról, hogy az egész egy tévedés volt, bocsánatot kérnek és a tulajdoni lapon mindent visszaállítanak eredeti állapotba.

Ma Magyarországon egy ilyen dolog megtörténhet...

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hozzaszolasok.blog.hu/api/trackback/id/tr495218241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Te tudod?! 2013.04.13. 16:02:33

Meg, mert az ügyintéző is ember, és tévedhet. Nincs másik, aki ellenőrizné. Mondjuk ez utóbbi lehetne a főnöke - aki, gondolom aláírt -, de az nem fog számokat ellenőrizni - bár az aláírásának van ilyen funkciója, ha tudja.
süti beállítások módosítása