2013. április 17. 11:04 - Hozzaszolasok

Megemelik a törzstőkét

2014-től a KFT-k minimum törzstőkéje ismét 3.000.000 forintra emelkedik a mostani 500.000-ről. Ennek eredményeképp még nehezebb lesz vállalkozni és a gazdaság tovább süllyed a recesszió mocsarában.

Az új polgári törvénykönyv alapján 2014-től ismét 3.000.000 forint lesz a KFT-k alapításához szükséges törzstőke, amit azzal magyaráznak, hogy ezáltal visszaszorítják az építőipari körbetartozásokat. Nem hiszem, hogy hatásos lesz az a 2,5 millió plusz, amikor körbetartozások esetén a kisebb összegek is 10 milliós nagyságrendűek. Különben is, miért a tisztességes embereket és cégeiket büntetik ahelyett, hogy a csalókat elkapnák és örökre eltiltanák őket a cégalapítástól?

Ez sokkal inkább tűnik egy olyan átgondolatlan törvénynek, amivel az embereket elrettentik a cégalapítástól és vállalkozási kedvtől, ami a több éve tartó válságban teljesen értelmetlen. 3 millió forint a mai világban rengeteg pénz és az emberek többsége képtelen előteremteni, hogy vállalkozhasson. Miért tagadják meg tőlük a lehetőséget?

Még nem tudni, de lehet, hogy az új törvény vonatkozni fog a már meglévő cégekre, ami szintén problémát fog okozni, hiszen kevesebb, mint egy év alatt kell sok vállalkozásnak előteremtenie 2,5 millió forintot. Biztosan van sok cég, amelyik ezt zsebből ki tudja fizetni, de mi van azzal a kisebb céggel, amelyeket már most is csak egy hajszál választ el attól, hogy tönkremenjenek és az alkalmazottaikat elküldjék?

Valószínűleg ismét megindul a cégek külföldre vándorlása, hiszen máshol olcsóbban lehet céget alapítani és működtetni a kisebb adóknak köszönhetően, emellett a kiszámíthatóbb a törvényalkotás, így van jogbiztonság.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hozzaszolasok.blog.hu/api/trackback/id/tr335204841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása