2013. március 15. 14:23 - Hozzaszolasok

Március 15. katasztrófahelyzet miatt elmarad

Már legalább egy hete lehetett tudni, hogy nagyon rossz idő lesz március 15. körül. Több időjárással foglalkozó oldalon is láttam, hogy sok havat, rendkívüli szelet és mínuszokat ígérnek. Egy hét biztos elegendő lesz arra, hogy az ország felkészüljön egy három napos télre. Vagy mégsem?

Senki nem készült fel. A híradásokból egyből kitűnik, hogy a helyzet katasztrofális és a hatóságok nincsenek a helyzet magaslatán.

Miben látom a problémát?

1. Adott egy 3 napos hétvége, így mindenki hazament, köztük rendőrök, tűzoltók, katonák, mindenki. Ez persze NEM az ő hibájuk, ők is megérdemelnek egy kis pihenést. Ehhez jön egy rendkívüli időjárási helyzet, amit már jó előre lehetett látni. A kormányban kellett volna lennie egy normális embernek, aki aki a közelgő rossz időjárás és az ünnepség miatti szabadságolások között meglátja az összefüggést és időben riadót fúj. De ilyen ember ugye nincs. Jobban mondva majd találnak egyet-kettőt bűnbaknak.

2. A kialakult helyzethez bizony hozzájárult az átlagemberek nemtörődömsége is. Miért indul valaki útnak úgy, hogy tudja, hogy havazás jön viharos széllel? Egy hete lehetett tudni, hogy ez lesz, mégis emberek sokasága rekedt autójában csodálkozva meleg ruha, élelem, víz és üzemanyag nélkül.

3. Az információ áramlás összeomlott. Szinte sehol sem tudnak épkézláb tájékoztatást nyújtani, gyakorlatilag senki sem tud semmit. A tömegközlekedés leállt, utakat zárnak le, autópályákról terelnek fel és le látszólag találomra. Tartanak sajtótájékoztatót, ingyenessé teszik az autópályákat, de ezek nem segítenek azokon, akik már fél napja az autójukban fagyoskodnak.

Van egy olyan baljós érzésem, hogy ez a szörnyű állapot csak jövő hét kedden fog megoldódni, amikor is a felmelegedés miatt a hó olvadásnak indul...

10 komment
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hozzaszolasok.blog.hu/api/trackback/id/tr975136102

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kvadrillio 2013.03.15. 15:18:39

ja....ezek a természet csodái !

AZ EMBERI TERMÉSZET CSODÁI !

a KATASZTRÓFAVÉDELEM KIEMELKEDŐ STÁTUSZÚ !!!
KIEMELKEDŐ FIZETÉSSEL !!!!!
KIEMELKEDŐ TUDÁSÚ BAKONDIVAL !!!!!

...aki már a vörösiszapos MAL-nál is nagyot remekelt....ugye....akárcsak most a 16 órája hó fogságba került szerencsétleneknél.....

MI LENNE ITT, HA TÉNYLEG FÖLDRENGÉS-FÖLDINDULÁS KATASZTRÓFA HELYZET ÁLLNA ELŐ ?????!

t74 2013.03.15. 15:22:14

EZEN ÚTON IS SZERETNÉM MEGKÖSZÖNNI AZ ÖSSZES VOLÁN TÁRSASÁGNAK, HOGY TÁVOLSÁGI JÁRATAIKAT EMELT SZINTŰ JÁRATOKKÁ MINŐSÍTETTÉK A MAI NAPPAL (MÁRCIUS 15. - NEMZETI ÜNNEP, A FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC EMLÉKNAPJA; A HIVATALOS SZERVEK TÁJÉKOZTATÁSA SZERINT MA EGYETLEN "POLGÁR" SE VEGYE IGÁNYBE A GÉPJÁRMŰVÉT, UTAZZON INKÁBB A MINDENKI SZÁMÁRA ELÉRHETŐ ÉS "OLCSÓ" TÖMEGKÖZLEKEDÉSSEL). EGYÉBKÉNT EZ AZ ÁTMINŐSÍTÉS 20% MENETDÍJEMELÉSSEL JÁR. A VOLÁN SZOLGÁLTATÁSA PERSZE VÁLTOZATLAN MARADT: A MENETIDŐ UGYANANNYI, WIFI IDŐNKÉNT, BANKKÁRTYÁS FIZETÉS ELVÉTVE, A KAROSSZÉRIA ROHAD, A FUTÓMŰ RÁZ, UTASKISÉRŐ HÖLGYEK MAX. ÁLMOMBAN. JA, ÉS A FIZETÉSEKET IS ELFELEJTETTÉK EMELNI A MAI NAPPAL.
MAGYARORSZÁG, ÉN ÍGY SZERETLEK

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.03.15. 16:42:21

nem elmarad, csak elhalasztják. :D

tonypek 2013.03.15. 18:10:50

Útdíjas sztrádán szolgáltatni is kell nem csak beszedni a pálya díjat, üzemanyag ára is tartalmaz egy jókora adót. Még azt sem lehet mondani hogy váratlanul ért minket. Úgy hiszem egyre kínosabb a belügynek és a katasztrófavédelemnek is ez a tétova késlekedés. Kellett egy nap mire reagáltak a helyzetre.

Balkán Lamour 2013.03.15. 18:28:55

Herr Orbansturhbahnführer!

Miért pont ilyenkor utazik külföldre? Itt maradtunk egyedül, döntésképtelenül.
Tegnap indultunk el Győrbe a haverommal Hans-szal egy márc 15-i bulira. Tatabányán elakadtunk, mellesleg talpig SS-be voltunk öltözve a buli kedvéért. Ott ültünk a kocsiba, nyakig a hóba és senki sem segített.
Véresszájú fideszesek vagyunk, nem erre szavaztunk 2010-ben! Úgy éreztük cserben hagytál Mester! Ott ültünk a kocsiban talpig SS-ben az emberek meg jöttek mentek. A csomagtartóban nem volt más ruha csak a faterom Vasas melegítői azt vettük fel magunkra, nehogy meglincseljen a nép. Hajnalban tatabányai kommunisták teával kínáltak, elfogadtuk, de a pofámról égett a bőr. Délelőtt láttunk két tankot, állítólag ez maradt a világhírű Klapka harckocsiezredből. A Hansnak van otthon egy Tigrise, ha tudjuk azzal jövünk. Most az Osztrák Vöröskereszt háztartási kekszet hozott, azt esszük és várjuk, hogy kiszabadíts bennünk! Mester! Benned bíztunk eleitől fogva, ne hagyj cserben minket!

kzoltana 2013.03.15. 19:55:39

Eközben a képviselők parkolóját kitakarították, a lakosság meg le van szarva. Hóhelyzet Debrecenben. FOTÓK!
www.vagy.hu/tartalom/cikk/4076_kiknek_kedvez_debrecenben

dean23 2013.03.15. 19:55:47

Pintér és Bakondi kapitány egyetlen dologban készült fel a rendkívüli időjárásra! Csini pulcsiban ültek be a sajtótájékoztatóra!

Link Elek 2013.03.15. 22:07:11

@dean23:
még eggyel:
felvettek a rendkivuli fizetesuket

v2peti 2013.03.16. 03:33:52

A katasztrófavédelem azzal van elfoglalva, hogy a lépcsőházban a virág hány cm-rel lóg be a menekülési útvonalba!

v2peti 2013.03.16. 03:35:26

Persze, most nem a tényleges munkát végzőket akarom szidni, hanem azokat, akik a jó meleg irodában vannak, és nem nézték meg meteorloógiai intézet honpaját, hogy itt bizony cudar időjárás lesz...
süti beállítások módosítása