2013. június 04. 12:42 - Hozzaszolasok

Felkészülés az árvízre

Olyan nagyvárosokban, mint például Budapest remélhetőleg nem okoz közvetlen veszélyt az árvíz, de nem árt óvatosnak lenni és felkészülni a veszélyre.

Nálunk a 2002-es árvíz során a ház pincéjébe bejött a víz a csatornákból. Előzzük meg a bajt, a pincéből menekítsük ki a fontosabb értékeket, amik nem bírják ki a vizet.

Árvíz esetén az ivóvízkutak szennyeződhetnek. Vegyünk néhány üveg ásványvizet, ha elzárnák a csapvizet. Emellett legyen pár napra elegendő élelmiszer is.

Az elárasztott városrészekben lekapcsolhatják a közműveket, így a víz mellett a gázt és villanyt is, így legyen nálunk elem és legyen feltöltve a mobiltelefon.

Készüljünk fel egy kisebb csomaggal (pl. hátizsák), ha kiköltöztetnének minket. Legyen nálunk pár napra elegendő élelem, víz, gyógyszer, ruha, legfontosabb irataink és készpénz. Folyamatosan figyeljük a híreket!

Ne menjünk az árvíz által elöntött területeknek még csak a közelébe se! A baj könnyen megtörténhet, aki bámészkodni akar az nézzen képeket és videókat TV-n és interneten.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hozzaszolasok.blog.hu/api/trackback/id/tr885342490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása