2013. április 03. 13:34 - Hozzaszolasok

Csak nem ér véget a tél

Most már hosszú hetek óta nem akarja feladni a küzdelmet a tél, rendszeresen vissza-vissza tér néhány napra. Amellett, hogy káoszt okoz az utakon több egyéb problémát is okoz, amit most még nem is érzünk.

arviz.jpgMTI Fotó: Varga György

A rendkívüli időjárás áprilisban is folytatódik: sok helyen talaj menti fagy, sőt néhol még hó is esik. Még április 10. környékén is hajnali fagy várható. Az csak a kisebbik baj, hogy kellemetlenséget okoz és még mindig nem tudjuk, hogy mikor tehetjük el vastagabb kabátunkat.

A belvíz súlyosbítja az árvízhelyzetet, hiszen megnehezíti a védekezést és így nőnek az amúgy is pénzhiánnyal küszködő állam és önkormányzatok költségei.

A földeken lévő víz a hűvös időben nem szárad fel, így a gépek nem tudják elkezdeni a tavaszi munkákat, valamint a már földben lévő magvak tönkremennek.A visszatérő fagyos éjszakák miatt a friss rügyek elfagynak, ami szintén rossz termést és magasabb árakat fog okozni. Így legalább lesz mire fogni idén is a szokásos áremelést.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hozzaszolasok.blog.hu/api/trackback/id/tr995187518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása