2013. március 15. 12:16 - Hozzaszolasok

Habemus Papam

Akik változást vártak a pápaválasztástól, azoknak csalódniuk kellett. Az új pápa - Ferenc - bár argentin, de ennek csekély a jelentősége annak tudatában, hogy fehér és szülei olaszok. Maradt minden a régiben.

Ferenc pápa - született Jorge Mario Bergoglio - 76 éves és Buenos Aires püspöke. Nem fiatal, de szerencsére jó egészségnek örvend. A 2005-ös pápaválasztáson már esélyesnek tartották. 1958-óta tagja a Jézus Társaságának, nézetei igen konzervatívak. Elutasítja az abortuszt, az eutanáziát, a homoszexuálisok jogait a házassághoz és örökbefogadáshoz, valamint az egyház liberalizálását. Javára kell írni viszont, hogy jó kapcsolatokat ápol más vallásokkal, nyitott a velük való párbeszédre és együttműködésre. Ezenfelül különös figyelmet fordít a szegények és elesettek megsegítésére, példaértékűen szerény és alázatos.

A választás nem tartott sokáig, de a sejthetjük is, hogy miért: Amanpour műsorában látható, hogy kiszivárgott információk szerint a nagy esélyesnek tartott Scola vezetett a szavazatokat tekintve, viszont nem sikerült többséget szereznie. Ezután választották meg kompromisszumként Bergogliot, így biztosítva, hogy az új pápa részben olasz lesz.

Összegezve a változás elmaradt, de ennek ellenére remélem, hogy Ferenc pápa nyitni fog a világ felé és modernizálja az egyházat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hozzaszolasok.blog.hu/api/trackback/id/tr325133446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása