2013. március 22. 16:26 - Hozzaszolasok

Megbízható egészségügy?

Az egészségügyi rendszerben az orvosok gyakran küldik el a pácienseket különféle vizsgálatokra. Egyik barátom is elment egy nagyobb kivizsgálásra, aminek részeként székletmintát is bevizsgáltak. Az eredmény megdöbbentő volt.

Az alábbi történet körülbelül 2 éve történt meg az egyik barátommal. Hatvanadik életévét betöltve felkereste háziorvosát, hogy csináltasson egy teljes egészségügyi állapotfelmérést. Vér, vizelet, ultrahang, stb. - minden szokásos vizsgálatra el lett küldve. Székletvizsgálatot is kértek - biztos, ami biztos. A labortól kapott egy kis tégelyt, amibe egy kis mintát kellett gyűjtenie, majd azt el kellett küldenie a labornak.

Barátom hazaérkezve letette a tégelyt, másnap viszont a reggeli nagydolog elvégzése során megfeledkezett a mintagyűjtésről, így később félretette az üres tégelyt. Hiba volt, mert ezután teljesen megfeledkezett róla. Végül is nem vett székletmintát és nem küldte el a laborba.

Valószínűleg nem is jutott volna többet eszébe a dolog, ha egy bő hónappal később nem kap egy levelet a labortól az alábbi hírrel: A beküldött székletminta minden tesztre negatív.

Elsőre viccesnek tűnik a dolog, hiszen egy soha el nem készült és soha be nem küldött székletminta vizsgálati eredménye lett negatív. Mélyebben belegondolva viszont a dolog komoly kérdéseket vet fel.

Vajon csak összekevertek két nevet? Vagy címet? Vagy esetleg egy másik mintát a be sem küldött mintával? Vagy talán lehetséges, hogy úgy küldenek ki negatív eredményről papírt, hogy nem is végeztek el semmilyen tesztet? Sajnos barátom nem járt utána a dolognak, így nem lehet tudni, hogy hol volt a hiba...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hozzaszolasok.blog.hu/api/trackback/id/tr685162751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása